Pirat lader sig frivilligt varetægtsfængsle i yderligere to uger

Esbern Snare. Foto: Forsvaret
Esbern Snare.

Den nigerianske pirat, der har siddet fængslet i Danmark siden januar, er frivilligt gået med til at forlænge sin varetægtsfængsling.

Publisert

Den 39-årige mand fra nigeria, der siden den 24. november har været tilbageholdt af fregatten Esbern Snare for pirateri i Guineabugten har mandag frivilligt ladet sig varetægtsfængsle indtil 15. marts. Det oplyser anklagemyndigheden ifølge Berlingske til nyhedsbureauet Ritzau.

Manden har tidligere i et grundlovsforhør i København erkendt, at han var med på båden sammen med otte andre personer, men afviser dog, at de gik til angreb mod de danske styrker.

“Vi så et skib, men vi vidste ikke, det var et krigsskib. Da vi nærmede os båden, skød helikopteren på os, og en af de andre sagde, at de prøver at slå os ihjel. Så kom en mindre båd ud fra det store skib og sejlede hen mod os. De skød, og så begyndte vores båd at synke,” lød det under retsmødet fra manden.

Forklaringen står i skærende kontrast til Forsvarets udmelding, hvor de fortalte, at de efter to gang forgæves at have forsøgt at få kontakt med piraterne afgav varselsskud, inden piraterne begyndte at skyde mod Esbern Snares Seahawk-helikopter og derefter frømandskorpset.

Den 39-årige nigerianer nægter sig fortsat skyldig.

Powered by Labrador CMS