220 elever indtager Hirtshals Havn til populært arrangement

220 elever mødes torsdag morgen på Nordsøen, før de sendes ud til virksomhederne. Foto: Hirtshals Havn
220 elever mødes torsdag morgen på Nordsøen, før de sendes ud til virksomhederne.

For niende år i træk byder Hirtshals Havn torsdag velkommen til det årlige arrangement, Workforce Of The Future, som handler om at give fremvise lokale karrieremuligheder for 220 elever.

Publisert Sist oppdatert

Workforce Of The Future har nu nået sit niende år i Hirtshals, og interessen for arrangementet vokser både fra elevernes og virksomhedernes side. Siden 2014, hvor arrangementet første gang fandt sted med deltagelse af 80 elever og tre virksomheder, er det vokset betydeligt og omfatter nu 220 elever og 29 virksomheder – her i blandt Hirtshals Havn, som udover at være medarrangør også bidrager ved at åbne dørene til teknisk service og havnekontoret.

“Det er den 9. gang, vi afholder dette arrangement, og vi lærer noget nyt hvert år. Nu står vi med et fantastisk arrangement, der skaber en stærk forbindelse mellem erhvervslivet på havnen og skolerne i kommunen. Samarbejdet mellem erhvervslivet, Hjørring Kommune og skolerne skaber en enorm værdi, som alle drager fordel af. Det er vigtigt at vise Hjørring Kommune, hvilke fantastiske muligheder vi har her i Hirtshals, og at Hjørring Kommune har en havn, vi kan være stolte af, og som rummer et bredt spektrum af arbejdspladser på ét sted,” fortæller head of fishery & maritime services og medarrangør af Workforce Of The Future, Linn Indrestrand.

Dagen begynder på akvariet Nordsøen, hvor de 220 elever får en kort introduktion af dagens program. Derefter sendes eleverne ud i 21 grupper for at besøge de 29 deltagende virksomheder i og omkring Hirtshals Havn. Formålet med disse besøg er at inspirere eleverne til at overveje deres fremtidige karriereveje og præsentere dem for dem mange lokale uddannelses- og jobmuligheder, der findes i Hirtshals og ved de mange virksomheder på Hirtshals Havn.

Som forberedelse til dagen har eleverne modtaget besøg af arrangørerne bag begivenheden, hvor de er blevet godt forberedt på de deltagende virksomheder og de maritime begreber. Et særligt brætspil ‘The Game’, udviklet af arrangørerne, har hjulpet eleverne med at forstå de involverede virksomheder og den maritime verden.

Workforce Of The Future er et resultat af et samarbejde mellem Hirtshals Havn, Dansk Metal, FH Nordjylland, EUC Nord, Hirtshals Service Group, Hjørring Kommune, Ungegarantien og Erhvervsservice Nord.

De deltagende virksomheder tæller Fiskeriskolen Thyborøn/Fiskeriforening, Cosmos Trawl A/S, Fjord Line Danmark A/S, Hirtshals Havn, Hirtshals Yard A/S, Erik Lytzen, Montra Skaga Hotel, SeaMech, EnTech Marine, Vestkajens Maskinværksted, Weesgaard, Mechanical Support, Nordsøen Ocenarium, Forskerparken (DTU), Lineage Logistic, Hirtshals Stevedore, Color Line Logistic Center, MarineShaft, Lilleheden Restaurant, Hirtshals Museum, Skaga FM, Horne Blik, Marine El, Hirtshals Redningsstation, Hirtshals Sejlmageri, Hirtshals Rensesanlæg, Landal Feriecenter, BioMega og Kølemadsen.

Powered by Labrador CMS