Fiskeristyrelsen opgraderer elektronisk logbog til eLog version 14.0

Arkivfoto: Knut Troim / Unsplash

Fiskeristyrelsen lancerer en ny version af eLog ved årsskiftet, hvor det bliver muligt at afsende logbøger via internettet. Den nye version eLog v.14 kan alene anvendes på Iridium satellitnetværket. Det betyder, at Inmarsat transceivere ikke længere kan anvendes.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeristyrelsen har længe ønsket at imødekomme erhvervets ønske om at understøtte afsendelse af logbøger via internettet. Dette bliver nu muligt med eLog v.14, som dog alene kan anvendes på Iridium satellitnetværk.

Hvad betyder et skifte af transciever for dig?

Et skifte til en Iridium transceiver vil for de fleste fartøjer give en væsentlig besparelse på udgifter til transmissioner via satellit. Hvis der ikke er internetforbindelse, vil logbogen automatisk blive transmitteret via fartøjsovervågningsenheden (VMS).

Opdateringer af eLog bliver enklere fremover, da disse bliver hentet automatisk via internettet. Som fartøjsfører skal du blot bekræfte installationen ved at klikke ok.

Den nye eLog v.14 understøtter desuden 3. parts produkter, som fx vejesystemer, på samme måde som eLog v.13.

Hvad skal du gøre?

Fartøjer, der ikke allerede har en Iridium transceiver, anbefales hurtigst muligt at få lavet en aftale med en installatør/tekniker om installation af Iridium transceiver, da der kan være ventetider på opsætning/installation.

Anvendelse af eLog v.13

Fartøjer, der ønsker at anvende eLog v.13, kan fortsat gøre dette, indtil eLog v.14 bliver frigivet.

Den nyeste version af eLog v.13 understøtter allerede anvendelse af Iridium tranceiver. Fartøjer, der har installeret Iridium transceivere til eLog v.13, skal således ikke gøre noget ved overgangen til eLog v.14.

Praktiske oplysninger

Når du har installeret eLog v.14, sker fremtidige opdateringer automatisk, når eLog v.14 startes op ombord på fartøjet.

På Fiskeristyrelsens hjemmeside vil der blive publiceret brugervejledninger samt installationsmanualer til eLog v.14 inden udgangen af 2023.

Følgende krav skal være opfyldt for at kunne installere eLog v.14:

  • Pc’en skal have styresystemet Windows 10 eller nyere
  • Skærmopløsningen skal være på mindst 1920×1080
  • Iridium transceiver er installeret.
Powered by Labrador CMS