Esvagt hædret for livredning af fiskere

Brian Kristiansen - Kaptajn, ESVAGT. George Collins - Paramedic, International SOS. Morten Boysen - Befaren skibsassistent, ESVAGT. Lasse Laursen - Befaren skibsassistent, ESVAGT. Foto: Equinor
Brian Kristiansen - Kaptajn, ESVAGT. George Collins - Paramedic, International SOS. Morten Boysen - Befaren skibsassistent, ESVAGT. Lasse Laursen - Befaren skibsassistent, ESVAGT.

Equinor, operatør af Dudgeon offshore vindmøllepark, har tildelt besætningen på ’Esvagt Njord’ en Safety Award for en afgørende, livreddende indsats i redningen af syv fiskere.

Publisert

’Esvagt Njord’ er en Service Operations Vessel (SOV), der servicerer Dudgeon havmøllepark ud for Great Yarmouth-kysten. Som et flydende hotel med værksted og opbevaring er skibet hjem for tekniker-holdene, som arbejder offshore i vindmølleparken to uger ad gangen.

Den 15. december 2020 modtog HM Coastguard et alarmsignal fra fiskerfartøjet GALWAD-Y-MOR. Skibet tog vand ind efter en eksplosion ombord, og besætningen var gået i redningsflåden.

Kystvagten udsendte signal om det nødstedte skib, og ’Esvagt Njord’ reagerede straks ved at sætte deres Fast Rescue Boat på vandet.

’Esvagt Njord’ reddede alle syv besætninger inden for 22 minutter. Besætningen fik øjeblikkelig lægehjælp og yderligere behandling på hospitalet, og alle syv mænd kom sig godt.

”Jeg takker besætningen på ’Esvagt Njord’ for deres støtte under denne hændelse, især til førstehjælperne og dem, der behandlede besætningen for deres skader. Det er endnu et eksempel på, hvordan den grønne offshore-industri kan bidrage med søgning og redning til søs,” siger Pete Lowson, Offshore Energy Liaison Officer hos HM Coastguard.

Equinor, som står for driften af Dudgeon vindmøllepark, har tildelt alle involverede i redningen en sikkerhedspris for at anerkende en eksemplarisk håndtering af situationen.

”Vi uddeler sikkerhedsprisen for at anerkende alle involverede, herunder besætningerne fra ’Esvagt Njord’ og ’Green Storm’, den internationale SOS paramedicin, koordinatoren, lageroperatøren og teknikere, for deres livreddende handlinger. Det er utroligt vigtigt for vores operationer ude på havet, at vores teknikerteam og skibets besætninger er højtuddannede til at håndtere enhver form for hændelse, der kan opstå offshore. Denne redningsaktion viser, at et veluddannet team, højtuddannet i beredskab og førstehjælp, også kan skabe et mere sikkert miljø for andre, som har en arbejdsdag på havet. Takket være dem, der var ombord på ’Esvagt Njord’, fik denne historie en lykkelig slutning,” siger Sonja Chirico Indrebø, Plant Manager i Dudgeon Havmøllepark.

Siden 1981 har ESVAGT reddet 148 mennesker fra en livstruende situation på havet.

”Vi er meget stolte af vores kollegaer på ’Esvagt Njord’, som tydeligt demonstrerede ESVAGT’s vision om at levere sikkerhed og support til søs på den bedst mulige måde. Sikkerhed er stadig kernen i vores værdier, og vi er meget stolte af den øjeblikkelige og yderst professionelle indsats fra kollegaerne og teamet ombord på ’Esvagt Njord’, hvilket sikrede et godt udfald af en alvorlig situation,” Kristian Ole Jakobsen, viceadministrerende direktør i ESVAGT.

Powered by Labrador CMS