Værdien af fisk landet i danske havne er faldet

Foto: Danske Havne

Værdien af fisk landet i danske havne er faldet med cirka 9 procent i 2020, og det er blandt andet lukkede restauranter i Danmark og Europa, der presser prisen på konsumfisk. Det skriver Danske Havne i en pressemeddelelse.

Publisert

I de danske fiskerihavne er der sidste år landet fisk for cirka 3,5 milliarder kroner. Det er et fald på rundt regnet 9 procent i forhold til året før. Der er dog sidste år samlet landet lidt flere fisk, målt i vægt – 940.000 tons fisk i forhold til 2019; det svarer til cirka én procent mere.

”Det kan være svært at sige noget generelt for alle havne, da mængder og værdier af fiskene, der landes, varierer meget fra havn til havn, Det ser dog ud til, at Corona-pandemien kan tilskrives en stor del af forklaringen på, at værdien af fiskene er faldet,” siger direktør i Danske Havne Tine Kirk.

Restauranter i Europa har været tvunget til lukke. Det har negativ betydning for prisen på de dyre spisefisk – konsumfisk som eksempelvis pighvar og tunger samt skaldyr. Fiskene og skaldyrene har derved været sværere at afsætte.

”Det er dog fortsat vigtigt at understrege, at Danmark er en af EU’s største fiskerinationer med landinger for en værdi af 3,5 mia. kr. og ca. 12.000 mennesker direkte eller indirekte beskæftiget med fiskeri ved de største danske fiskerihavne,” siger Tine Kirk.

Powered by Labrador CMS