Efter krav om kameraovervågning: – En hån mod danske fiskere

Arkivfoto: DPFO

Det vækker stor forargelse og vrede blandt fiskerne, at der for fremtiden skal være kamera over sorteringsbåndet på de bundtrawlere, som fisker efter jomfruhummere i Kattegat.

Publisert

Mens fiskeriminister Rasmus Prehn ser tvungen kameraovervågning som den helt rigtige løsning for fiskerierhvervet, så er der langt fra positive miner hos Danmarks Fiskeriforening. Her kalder man de nye regler for en direkte hån mod fiskerne.

“Jeg synes, vi har strakt os langt i forsøget på at gøre ministeren tilfreds. Derfor ærgrer det mig meget, at ministeren alligevel har besluttet at danske fiskere, som de eneste fiskere i EU, skal tvinges til at tage kamera ombord. Dermed har vores egen minister med åbne øjne valgt at mistænkeliggøre de danske fiskere. Vi kan kun opfatte det som en mistillidserklæring. Det er jeg ked af, og jeg mener ikke, at ministeren tager ansvar for at sikre en god dialog og samarbejde om kameraovervågning i dansk fiskeri,” siger formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen til TV2 Nord.

Ifølge Danmarks Fiskeriforening ønskede fiskerierhvervet, at kameraprojektet fortsatte ad frivillighedens vej.

Powered by Labrador CMS