Vestjysk fiskerihavn bliver tilknytningshavn for CSOV-skibe

Serviceskibet IWS Skywalker anløb Hanstholm fredag morgen.

I bestræbelserne på at tiltrække flere aktiviteter inden for grøn omstilling har Hanstholm Havn fået en rolle som fast tilknytningshavn for seks kommende skibe, der skal servicere offshore havvindmølleparker.

Publisert

Et nyt dansk-norsk samarbejde har set dagens lys, efter Hanstholm Havn og koncernen Integrated Wind Solutions (IWS) har indgået en aftale om at den vestjyske havn fremadrettet skal være tilknytningshavn for seks CSOV-skibe. Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Det første af i alt seks serviceskibe fra IWS's flåde - det nybyggede IWS Skywalker, anløb den vestjyske havn fredag morgen, og fartøjet vil den kommende tid blive klargjort og døbt i Hanstholm, hvorefter det er klar til at sætte kurs mod serviceopgaver på Europas største havvindmøllepark på Dogger Bank.

IWS Skywalker er bygget på det kinesiske skibsværft CMHI Haimen Shipyard, hvor også de øvrige fem IWS-skibe vil blive bygget i løbet af de kommende år. Herefter er det planen, at alle fartøjerne skal lejes ud til service- og vedligeholdelsesopgaver ved offshore havvindmølleparker rundt i Europa.

Skal gøre fiskeriet følgeskab

Rollen for Hanstholm Havn er derfor at stå klar som fast tilknytningshavn, når de seks IWS-skibe skal have udført serviceopgaver ombord eller mobiliseres til nye opgaver ved offshore havvindmølleparker på det europæiske marked.

Aftalen med IWS har stor betydning for Hanstholm Havns udvikling, hvor fiskeriet i stigende grad ventes at få følgeskab af projekter inden for gods og grøn omstilling.

"Vi er meget glade for den interesse, som IWS viser havnen. Det vidner om, at Hanstholm Havns udbyggede rammer og geografiske placering er interessant for vindindustrien. Det er derfor også vigtigt, at vi er skarpe på, hvordan vi bedst kan opfylde industriens behov. Vi har en ambition om at være leveringsdygtige i lokalproduceret grøn strøm, ligesom vi løbende udvikler vores faciliteter på havnen. Det her er et vigtigt skridt i udviklingen af et kraftcenter for Offshore Wind i Hanstholm Havn," lyder det fra Hanstholms havnechef, Søren Zohnesen.

Powered by Labrador CMS