Maritim underleverandør frygter russiske sanktioner

Foto: Russian Fishery Company

Den nordjyske virksomhed Carsoe, som i januar sikrede sig en ordre til 500 millioner kroner med det russiske rederi Russian Fishery Company, frygter at kunne blive ramt hårdt af EU’s sanktioner mod Rusland.

Publisert Sist oppdatert

Den Aalborg-baserede virksomhed Carsoe, der laver forarbejdningsanlæg til fiske- og fødevareindutrien, ser med alvorlige øjne på den igangværende krise i Ukraine, som Rusland tidligt torsdag morgen begyndte at invadere. Den nordjyske virksomhed har nemlig et tæt samarbejde med flere russiske kunder – her i blandt rederiet Russian Fishery Company (RFC).

Carsoe, der tidligere har leveret syv fiskefabrikker for omkring 800 millioner kroner, blev i januar nemlig endnu engang blevet valgt som leverandør for RFC med en ordre på fiskefabrikker til fire russiske trawlere til en værdi af omkring 500 millioner kroner. Men nu frygter Carsoe, at både den og flere andre ordrer kan blive ramt af de sanktioner, som EU allerede har og måske kommer til at indføre mod Rusland, som svar på invasionen af Ukraine.

“Vi har en del ordrer til det russiske marked og følger derfor situationen dag for dag. Vi håber ikke, at udviklingen kommer til at påvirke vores leverancer, men som virksomhed overholder vi naturligvis alle sanktioner, der måtte komme,” siger administrerende direktør i Carsoe, Hugo Dissing, til TV2 Nord.

Den nordjyske virksomhed er i øjeblikket i tæt dialog med deres kunder og fortsætte indtil videre den planlagte produktion uændret.

Powered by Labrador CMS