Fisker-kompensation lader vente på sig

Thyborøn Havns Fiskeriforening

De danske fiskere står til at modtage 1,1 milliarder kroner fra EU som en kompensation for den effekt Brexit har haft på dansk fiskeri. Men processen og betingelserne for udbetalingen af pengene er uklare. Det skriver TVMidtVest.

Publisert Sist oppdatert

Kompensationen kommer, fordi aftalen, der normalt er mellem EU og Norge om fiskeri i norsk farvand, endnu ikke er forhandlet færdig. Forhandlingerne er nemlig blevet udvidet med Storbritannien som tredjepart, og derfor har danske fiskere ikke kunnet fiske i norsk farvand siden 1. januar, som de ellers plejer.

Men nu lader godtgørelsen altså vente på sig, for alle lande, der modtager kompensationen, skal først indberette til EU-Kommissionen, hvordan de har fordelt pengene i 2023, og hvis EU-Kommissionen mener, at udbetalingen er uberettiget, kan de kræve dem tilbagebetalt, men de forhold er helt urimelige, mener man hos Thyborøn Havns Fiskeriforening.

– Det, synes vi, er noget værre noget. Vi kan ikke have, at folk får udbetalt nogle penge, som de regner med at kunne bruge, og så skal de betale dem tilbage i 2023. Det går jo ikke, siger Alfred Fisker Hansen, der er formand for fiskeriforeningen til TV MidtVest.

Der kan dog være hjælp på vej til at løse konflikten. Kenn Skau Fischer der er direktør for Danmarks Fiskeriforening udtalte nemlig mandag til Ritzau, at Frankrig vil gå foran i et forsøg på at ændre betingelserne for udbetalingen af kompensationen.

Powered by Labrador CMS