Efter mistanke om giftforurening: Havne skal undersøges

Lindø i Odense er blandt lokationerne, der skal undersøges. Arkivfoto
Lindø i Odense er blandt lokationerne, der skal undersøges. Arkivfoto

Efter store fund af det sundhedsskadelige stof PFOS i Korsør har Danske Regioner nu udpeget 145 lokationer rundt om i landet, som skal undersøges for giftforurening.

Publisert

En liste lavet af Danske Regioner har kortlagt 145 lokationer rundt om i landen, som potentielt kan være forurenet af det giftige og muligvis kræftfremkaldende stof PFOS.

Stoffet, som blev forbudt i 2011, har været brugt i brandskum, og derfor har regionerne kigget efter steder, hvor der er blevet afholdt brandøvelser, og her er der flere maritime virksomheder og lokationer i blandt.

Det drejer sig blandt andet om Rødby Færgehavn og det nærliggende skibsværft, Statoil Olieraffinaderi i Asnæs, Lindø Værft og Fynsværket i Odense foruden en lang række af Forsvarets områder i hele landet.

Sagen kom frem i foråret, hvor det blev kendt, at det giftige stof, som tidligere blev brugt i brandskum, havde spredt sig fra brandskolen i Korsør til en mark.

Her gik køerne fra Korsør Kogræsserforening i årevis og indtog stoffet gennem græsset. Giften spredte sig på samme måde til aftagerne af oksekødet, hvis blodprøver viste stærkt forhøjede værdier af PFOS.

De fem regioner har sammen med landets kommuner indsamlet oplysninger om, hvor der ellers har ligget brandøvelsespladser i landet.

Powered by Labrador CMS