Endegyldigt slut:

Dansk fiskeriforening har nu nedlagt sig selv

Torsk har spillet en stor rolle for fiskeriet på Bornholm.

Fredag aften besluttede Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening efter en afgørende, ekstraordinær generalforsamling at nedlægge sig selv.

Hertil og ikke længere. Fredag blev der sat et sidste punktum i den 141 år lange historie om Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening. Ved en anden og afgørende, ekstraordinær generalforsamling valgte foreningen nemlig endegyldigt at nedlægge sig selv. Det skriver TV2 Bornholm.

I de sidste 100 år har fangst af torsk været altafgørende for den lille fiskeriforening, men en vigende torskebestand i Østersøen har gjort livet som fisker mere end almindeligt svært. Et forbud mod torskefiskeri i Østersøen var det sidste søm i kisten, hvorefter foreningens medlemstal er faldet støt.

Ved en generalforsamling i april stemte 30 ud af 31 medlemmer for at nedlægge foreningen, så resultatet fredag aften - hvor 30 medlemmer nok engang stemte ja til nedlæggelsen - var derfor ventet.

"Det er jo ikke så spændende, men når det har foregået, som det har nu med restriktioner, og når vi ikke er så mange, så kan det ikke betale sig," siger medlem af Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening, Bo Johansen, til TV2 Bornholm.

Powered by Labrador CMS