Månedens opskrift: Maskeret blomkål med rejer og dilddressing

Maskeret blomkål med rejer og dilddressing. Foto: Stefan Holmager Larsen
Maskeret blomkål med rejer og dilddressing.

Få retter skriger sommer på en tallerken som kombinationen af rejer, citron og dild. Men hvis man samtidig tilføjer blomkål som et skønt baggrundslærred, så opnår man et retro, kulinarisk kunstværk, som vil gøre selv 1980’erne og 1990’erne stolte.

Publisert

Opskrift af Atsanee Gunhakhom

Selvom vi så småt er ved at sige farvel til sommeren, så er det ikke for sent at nyde en klassiker fra retrokøkkenet. Retten med det mundrette navn maskeret blomkål, der kombinerer den sunde spise med søde skaldyr, syrlig citrus og krydrede urter, passer nemlig perfekt til årstiden, hvor blomkålene endnu er i sæson, og vi så småt er ved at indstille os på at gå de kortere dage i møde.

Læg dertil at retten kan tilsættes alt lige fra ærter og champignoner til grønne asparges, æg eller tomater, og pludselig har man selv den kreative frihed til at gå i fodsporene på selv de største kulinariske kunstnere.

På FiskerBladet anbefaler vi at nyde retten med en kold hvedeøl eller et køligt glas hvidvin. Velbekomme!

Ingredienser
1 blomkålshoved (kogt og afkølet)
Strimlet salat
2 hårdkogte æg
6-8 søde cherrytomater
1 citron
250 gram rejer

Dilddressing
2,5 dl creme fraiche 9%
1 bundt friskhakket dild
2 spsk mayonnaise
1 tsk sennep
En halv tsk sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde
Start med at røre dressingen bestående af creme fraiche, mayonnaise, sennep og dild sammen og smag så til med sukker, salt og peber.

Placer herefter det kogte og afkølede blomkålshoved på et fad, og anret med salat og cherrytomater rundt om kålhovedet. Skær herefter æg og citroner ud i både og placer dem ovenpå salaten.

Hæld derpå et par skefulde af den lækre dressing over blomkålshovedet efterfulgt af rejerne. Herfra kan du ligeledes tilsætte blancherede grønne asparges, ærter eller andre friske grøntsager – kun fantasien sætter grænserne.

Pynt til sidst med frisk dild og server det maskerede blomkål med groft brød og resten af dilddressingen i en skål.

Powered by Labrador CMS