Midler fra Landdistriktspuljen støtter havhave

I Grønsund Havhave kan man fremover høste sine egne muslinger. Foto: Grønsund Havhave
I Grønsund Havhave kan man fremover høste sine egne muslinger.

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune har bevilget støtte til tre projektansøgninger, som omfatter blandt andet rummer etablering af en havhave.

Publisert Sist oppdatert

Midler fra Landdistriktspuljen skal hjælpe med at etablere en havhave i Guldborgsund Kommune. Det står klart, efter kommunens Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har bevilget støtte til havhaven og to andre projektansøgninger.

Det er Grønsund Havhave i Stubbekøbing, der ønsker at opstarte en havhave i farvandet ud for Stubbekøbing Lystbådehavn, hvor blåmuslinger og sukkertang ønskes dyrket fra line.

Linedyrkning af blåmuslinger og tang, har potentiale til at forbedre havmiljøet, og Grønsund Havhave håber på, at det kan øge lokalbefolkningens interesse for natur og miljø.

De bevilgede midler skal i første omgang anvendes til en forundersøgelse, som har til hensigt at bekræfte, at området har den egnede miljøtilstand.

Herefter påbegyndes projekteringen af anlægget, og i Grønsund Havhave forventer man, at blandt andet høst af muslinger og sociale fællesaktiviteter vil bidrage til et aktivt, lokalt miljø, hvor der er plads til alle.

De to andre projekter, der får del af pengene er en forundersøgelse af etablering af et nyt museum samt en ny dampkedel til Bøtø Nor gl. Pumpestation.

Powered by Labrador CMS