Naturfredningsforening får millionbevilling til kamp for havnaturen

Foto: Markus Spiske / Unsplash

Danmarks Naturfredningsforening styrker indsatsen for de danske have og en levende havnatur med en stor bevilling fra Velux Fonden.

Publisert

Danmarks Naturfredningsforening (DN) har modtaget en bevilling på 7.985.500 kroner fra Velux Fonden og kan med bevillingen fortsætte deres målrettede arbejde for havet omkring Danmark, hvor de kæmper for store fiskebestande, masser af bunddyr, vilde tangskove og bølgende ålegræsenge. Det oplyser DN i en pressemeddelelse.

Foreningen har lanceret projektet ”Det bæredygtige hav – vidunderligt, vildt og vigtigt”, der har fokus på at skabe et langt større kendskab til havnaturen, og på at bringe havets krise tæt på danskerne, vise løsninger og engagere til at deltage i kampen for et bedre havmiljø.

“Havet omkring Danmark har store problemer med iltsvind, kollapsede fiskebestande og ødelagte levesteder. Derfor skal vi handle nu, og med den meget flotte bevilling fra Velux Fonden kan vi fokusere skarpt på, at gøre havnaturens krise nærværende for danskerne og vores politikere,” siger præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.

Projektet har blandt andet som mål at sikre et mere bæredygtigt og skånsomt fiskeri i Danmark og en bedre beskyttelse af de kystnære havområder. Her vil DN blandt andet arbejde for en genopretning af havnaturen, og så skal det sikres, at den store nødvendige udrulning af vedvarende energi på havet sker med respekt for havnaturen og med biodiversitetshensyn.

Samtidig vil DN med projektet arbejde for en folkelig og politisk opbakning til en 100 procent bæredygtig og økosystembaseret forvaltning af det danske hav, og til at 30 procent af Danmarks havareal bliver effektivt beskyttet, heraf 10 procent strengt beskyttet.

“Danskerne er glade for havet, som aldrig er mere end godt 50 kilometer væk. Men vores glitrende hav skal ikke bare være smukt på overfladen. Det skal også under vandet være levende i al sin forunderlige skønhed. Bevillingen fra Velux Fonden kan hjælpe med til at gøre det til virkelighed,” siger Maria Reumert Gjerding.

Velux Fonden har gennem mange år støttet havprojekter, der bidrager til et sundt havmiljø, og denne gang er altså ikke undtagelsen.

“Med projektet kommer der et styrket fokus på havet hos befolkningen og på politisk niveau. Et tiltrængt fokus, der kan være med til at sikre et bedre og mere modstandsdygtigt havmiljø,” siger programchef for Velux Fondens miljøprogram, Charlotte Mogensen.

Powered by Labrador CMS