Sørgelige billeder: Brændende batterier holder liv i brand på bilskib

Felicity Ace i brand. Foto: Twitter / MarioDeFenza
Felicity Ace i brand.

Branden, som i øjeblikket hærger det 200 meter lange bilskib Felicity Ace nær Azorerne i Atlanterhavet, fortsætter ufortrødent takketvære antændte bilbatterier.

Publisert Sist oppdatert

Antændte litium-ion-batterier i bilerne, der befinder sig ombord på det brandramte 200 meter lange bilskib Felicity Ace, skaber udfordringer for slukningsarbejdet for de tilstedeværende brandfolk. Det oplyser havnebestyrer på den portugisiske ø Faial, João Mendes Cabeças, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I havnebestyreren er det for farligt for brandfolkene at gå ombord på skibet, og indsatsen handler derfor om at køle skibets skrog, indtil specialister forventes at ankomme til skibet i næste uge.

Det kan dog være farligt at sende voldsomme mængder vand ind over skibet, da det kan gøre fartøjet ustabilt, ligesom de brændende batterier ikke kan slukkes med vandkanoner, oplyser João Mendes Cabeças.

Felicity Ace var på vej fra Emden i Tyskland til havnen i Davisville i USA med en større levering af personbiler fra VolksWagen og Porsche, da det brød i brand onsdag. Alle skibets 22 besætningsmedlemmer blev hurtigt evakueret.

Powered by Labrador CMS