Stor fabrik flytter ind på Vordingborg Havn

Vordingborg Havn på Masnedø bliver fremover omdrejningspunktet for grøn brændstof til luftfarten. Foto: Vordingborg Havn
Vordingborg Havn på Masnedø bliver fremover omdrejningspunktet for grøn brændstof til luftfarten.

Virksomheden Arcadia eFuels vil bygge en stor fabrik til at lave CO2-neutralt brændstof til fly på Vordingborg Havn på Masnedø. Det oplyser Arcadia eFuels i en pressemeddelelse.

Publisert

Arcadia eFuels bruger strøm fra vindmøller, vand og CO2 til at producere CO2-neutralt brændstof til fly – såkaldt eFuel – og byggeriet på Vordingborg Havn bliver verdens første inden for storskala eFuel-produktionsanlæg.

At valget er faldet på Vordingborg Havn, som stedet for den nye fabrik, skyldes tilgængeligheden af grøn strøm samt at havneadgangen gør det muligt at udskibe produkter til kunderne. Arcadia eFuels forhandler derfor i øjeblikket med Vordingborg Kommune om en endelig lejeaftale på Vordingborg Havn på Masnedø.

Arcadia eFuels produktionsanlæg på Vordingborg Havn vil årligt kunne producere op imod 55.000 tons eJet Fuel (eKerosene) og 25.000 tons eNaphtha – det svarer til cirka 100 millioner liter om året, og i kølvandet på fabrikken forventes at følge 60 nye arbejdspladser.

“Vi er meget stolte over at kunne offentliggøre, at vi har valgt Vordingborg Havn som placering til verdens første storskala eFuel-produktionsanlæg. Det er det første af sin art i verden. Vi har i Arcadia eFuels sat et ambitiøst mål om at bekæmpe klimaændringerne, og vi tager nu et stort skridt i retning af at vi kan producere CO2 neutral flybrændstof til luftfart inden for få år,” siger administrerende direktør for Arcadia eFuel, Amy Hebert.

Byggeriet af det nye produktionsanlæg forventes at starte i løbet af næste år, så produktionen kan starte inden udgangen af 2024.

Powered by Labrador CMS