Maersk indstiller alle aktiviteter i Ukraine – Fortsætter i Rusland

Arkivfoto: Maersk

Den danske shippinggigant A.P. Møller-Maersk lukker midlertidigt ned for sine kontorer i Ukraine men fortsætter indtil videre sine fragttjenester i Rusland.

Publisert Sist oppdatert

Den maritime branche er som resten af Europa hårdt ramt af den russiske invasion af Ukraine, og torsdag meddelte den danske shippinggigant A.P. Møller-Maersk, at de nu også vælger at ændre i deres fragttjenester i området omkring Ukraine.

”De nuværende omstændigheder betyder, at Maersk har besluttet ikke at anløbe nogen havne i Ukraine indtil videre og vil stoppe accepten af ordrer til og fra Ukraine indtil videre. Tjenester i Rusland er i mellemtiden stadig tilgængelige, men de kan muligvis ændre sig, efterhånden som tingene udvikler sig,” lyder det fra Maersk i en kundemeddelelse.

Maersk har været i Ukraine siden 1993 og har blandt andet et kontor i havnebyen Odessa med lidt over 60 ansatte, men alle medarbejdere er nu blevet instrueret i at komme væk fra eventuelle konfliktområder.

“Vores medarbejderes sikkerhed og velbefinde er af afgørende betydning for A.P. Møller – Maersk, og vi har planer og politikker på plads, så de får den nødvendige støtte,” skriver rederiet.

Fragt, der i øjeblikket er undervejs til Ukraine, vil blive losset i Port Said og Korfez.

Powered by Labrador CMS