Indstiller søgningen efter tabte containere i Skagerrak

Containere som denne blev tabt af et Maersk-skib den 22. december 2023.

Selvom A.P. Møller - Maersk stadig mangler at lokalisere 20 containere, der blev tabt i Skagerrak under en storm i december sidste år, så har rederiet nu valgt at indstille eftersøgningen.

Publisert

Godt tre måneder efter containerskibet Mayview Maersk tabte 46 containere med gods under stormen den 22. december, så har A.P. Møller - Maersk nu valgt at indstille eftersøgningen. Det oplyser det danske rederi overfor DR.

Maersk har afsøgt et område på i alt 1.000 kvadratkilometer - eller hvad der svarer til to gange Bornholms størrelse - og selvom rederiet fortsat mangler at lokalisere 20 containere, så har man altså valgt at indstille eftersøgningen, da der ikke er udsigt til at finde yderligere af det tabte gods.

"Det er baseret på eksperters vurdering, at det er meget usandsynligt, at vi kommer til at finde flere," siger Nynne Scheuer, der er afdelingschef i flåden i Maersk, til DR.

Forbereder bjergning

Hos Danmarks Fiskeriforening har man tidligere udtrykt stor bekymring for, i hvilket omfang containerne vil genere erhvervsfiskeriet. Der kan være en betydelig sikkerhedsrisiko for de fartøjer, der fisker i området, hvis et fiskeredskab sætter sig fast i en sunket container.

"Derfor kan det både blive farligt og en dyr fornøjelse at tage på havet for at fiske,” har formanden for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen, der selv fisker i Skagerrak, tidligere meldt ud i en pressemeddelelse.

A.P. Møller - Maersk forbereder nu bjergningen af i alt 21 fundne containere, som efter planen skal foregå i juni.

Powered by Labrador CMS