Ansøgningsrunde om fiskeri af fladfisk i Tyskland er nu åben

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Fiskerfartøjer, der er indregistreret i Danmark, kan nu søge om adgang til erhvervsmæssigt fiskeri efter anden fladfisk end rødspætter i tysk farvand i Østersøen fra 1. januar til 31. december 2024.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge EU-Grundforordningen fra 2013 er det kun tilladt at fange rødspætter i Tyskland. Derfor er indgået aftale med Tyskland om adgang for erhvervsmæssigt fiskeri af anden fladfisk end rødspætte foretaget af fiskerfartøjer, der er indregistreret i Danmark, i tysk farvand i Østersøen i ICES-område 22 og 24 i en afstand af 3-12 sømil til den tyske basislinje.

Fiskere med følgende fartøjer indregistreret i fartøjsregistret kan søge:

Bemærk, at der i forbindelse med tilladelsen, er en lukkeperiode for fiskeri efter pighvar i et område i tysk farvand i Østersøen fra d. 1. juni til og med d. 31. juli. Positioner for området fremgår af bilag 1 til bekendtgørelsen.

Tilladelserne bortfalder såfremt et fartøj med en motor på 221kW eller derunder, efter ansøgningstidspunktet, får udskiftet eller ændret motoren til en motor med en motorkraft på over 221 kW.

Sådan søges der

Ansøgning om tilladelse, jf. § 2, skal sendes på e-mail til tilladelse@fiskeristyrelsen.dk.

Efter ansøgningsfristen vil ansøgningerne blive behandlet af Fiskeristyrelsen. Ansøgningen skal være modtaget af Fiskeristyrelsen senest d. 17. december 2023.

Der vil ikke blive åbnet for ansøgninger igen for denne periode.

Tilladelserne vil gælde indtil 31. december 2024.

Powered by Labrador CMS