Opgiver at anke til Højesteret – Henning Kjeldsen vinder retssag

Henning Kjeldsen. Arkivfoto: Jens Nørgaard / FiskerBladet
Henning Kjeldsen.

Anklagemyndigheden har opgivet at køre sagen mod Henning Kjeldsen videre til Højesteret, og derfor stopper sagen, som storfiskeren har vundet

Publisert Sist oppdatert

Den nordjyske storfisker Henning Kjeldsen er en fri mand og renset for alle anklager. Det står klart, efter anklagemyndigheden har opgivet at fortsætte sagen til højeste retsinstans.

For at komme i Højesteret med sagen krævede det nemlig en tilladelse fra procesbevillingsnævnet, og den har anklagemyndigheden nu droppet at få, og derfor stopper sagen. Det skriver mediet Finans.

I sagen, hvor Henning Kjeldsen var anklaget for at have overtrådt reglerne om fiskekvoter i perioden fra 2013 til 2019 ved blandt andet ved at have omgået reglerne for loft over fiskekvoter gennem et net af stråmandsselskaber, valgte landsretten – modsat byretten – at fokusere på, at der overhovedet ikke er hjemmel i lovgivningen til at straffe fiskeren og de ni andre tiltalte i sagen.

Med andre ord fremgik det ikke tilstrækkeligt klart af reglerne, at overskridelser af kvotelofterne skulle være strafbare.

Foruden frifindelsen ophævede landsretten samtidig konfiskeringen af 162,5 millioner kroner fra Henning Kjeldsen, som man i byretten havde dømt for.

“Statsadvokaten for Særlig Kriminalitet har efter nærlæsning af dommens præmisser vurderet, at afgørelsen ikke giver grundlag for, at anklagemyndigheden søger Procesbevillingsnævnets tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret,” siger vicestatsadvokat Kristian Kirk Petersen til Finans.

I alt var ti personer involveret i sagen, der er blevet betragtet som den hidtil største kriminalsag i dansk erhvervsfiskeri, men alle er altså nu frifundet i Landsretten.

Powered by Labrador CMS