Nordsjællandsk fiskeauktion har fået EU-støtte til afregningssystem

Takket været en EU-bevilling på 50 procent af udgiften, har Fiskeauktion Danmark Gilleleje fået et nyt afregningssystem.

Publisert

Selvom fiskeriet i Gilleleje kæmper en hård kamp mod blandt andet kameraovervågning, vindmølleparker og lukkede havområder, så kan man hos Fiskeauktion Danmark Gilleleje glæde sig over at have fået tildelt EU-støtte til et nyt afregningssystem.

“Vi har brug for et nyt afregningssystem, da bogføringsloven bliver ændret, så fremover skal bilag også kunne lægges elektronisk ind i systemet, og det kan vi altså ikke med det nuværende system,” forklarer fiskeauktionens bogholder Pia Jørgensen.

Systemet, som kører på det hollandske PEFA-system, skal efter planen være helt oppe at køre i sommeren 2024, men der er et godt stykke vej endnu.

“Vi har fået en projektbeskrivelse af systemet, og programmører sidder og udvikler på det nu. Så skal systemet gerne være gennemtestet, inden vi får det installeret, så vi ikke kommer til at stå med en masse problemer, når det først er installeret og kører. Selvfølgelig vil vi som brugere meget gerne have, at alt fungerer, men det handler mere end noget andet om, at vi gerne skal kunne indberette korrekt, så fiskerne ikke kommer i problemer – de har jo lagt ansvaret for, at der indberettes korrekt i vores hænder, og det skal vi selvfølgelig helst kunne leve op til,” slår Pia Jørgensen fast.

EU-bevillingen til det nye system udgør 50 procent af udgiften.

Dette er et uddrag af en længere artikel fra seneste udgave af magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen på linket her.

Powered by Labrador CMS