Ny leder på North Sea College: Erfaren chef med brugbar viden

North Sea College er allerede i dag en central spiller, når det kommer til uddannelser og kompetenceudvikling inden for de blå erhverv. Foto: EUC Nordvest / North Sea College
North Sea College er allerede i dag en central spiller, når det kommer til uddannelser og kompetenceudvikling inden for de blå erhverv.

North Sea College i Thyborøn – der tidligere gik under navnet Fiskeriskolen – ansatte fra starten af juni Peter Schyum Jensen som ny afdelingsleder.

Publisert

En større omvæltning er i fuld gang på North Sea College i Thyborøn. Uddannelsesinstitutionen, der tidligere gik under navnet Fiskeriskolen, præsenterede i foråret en ny strategi, der fremover skal inkludere flere uddannelser til Det Blå Danmark, og kort før sommerferien præsenterede de så manden, der skal stå i spidsen for det hele: Peter Schyum Jensen.

Den nye leder, der tiltrådte stillingen den 2. juni, er dog allerede et kendt ansigt i EUC Nordvest, som North Sea College hører under. Fra 2015 og seks år frem var Peter Schyum Jensen nemlig ansat som uddannelsesleder for skolens fødevareuddannelser, hvor han blandt andet var en af de bærende kræfter i dannelsen af Nordic Food College på Mors.

Netop denne erfaring kan vise sig særdeles brugbar i det nye job, hvor Peter Schyum Jensen får det daglige ledelsesansvar for afdelingen i Thyborøn og i tæt samarbejde med EUC Nordvests direktør, Hans Chr. Jeppesen, skal forestå realiseringen af North Sea Colleges nye strategi.

Spændende ny vision

Uddannelsesinstitutionens nye strategi indbefatter et skifte fra erhvervsfiskeri som primært fokus til et mere bredt sigte mod ‘Havet som arbejdsplads’. Det nye fokus afspejler i højere grad bredden af de aktiviteter, som skolen i dag udbyder: Uddannelserne til erhvervsfisker, fiskehandler og erhvervsdykker samt en række maritime kursusaktiviteter.

Og faktisk var det netop den nye strategi, der for alvor vakte Peter Schyum Jensens interesse og fik ham til at lægge billet ind på stillingen som afdelingsleder.

Ny strategi får Fiskeriskolen i Thyborøn til at skifte navn

“Jeg synes, at den nye vision og tankerne bag er virkelig spændende. Måden man i det nye koncept skuer fremad, tænker kreativt og ser nye muligheder går godt i tråd med det mindset, vi arbejdede med, under udviklingen af Nordic Food College, og det appellerer i dén grad til mig. Jeg ser nogle stærke paralleller, hvor jeg føler, jeg har brugbar viden og erfaring at bringe i spil, og samtidig er der nogle spændende forskelligheder, som jeg glæder mig til at komme til at arbejde i dybden med,” lyder det fra den nye afdelingsleder.

Foruden seks års ledelseserfaring fra fødevareuddannelserne har Peter Schyum Jensen desuden en baggrund som faglært gastronom med otte års erfaring som selvstændig restauratør og 16 års undervisningserfaring.

Denne artikel har tidligere været bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele magasinet ganske gratis lige her

Peter Schyum Jensen.
Powered by Labrador CMS