Fæl stank i dansk storby – Synderen befinder sig på havnen

Arkivfoto: Aarhus Havn

En voldsom stank af gas har torsdag generet flere beboere i Danmarks næststørste by, men der er ikke noget farligt beroliger Østjyllands Brandvæsen.

Publisert

Flere aarhusianere er i løbet af torsdagen blevet voldsomt generet af en fæl lugt af gas, der stammer fra en virksomhed på Aarhus Havn. Det skriver TV2 Østjylland.

En unavngiven virksomhed på byens havn er nemlig ved at rengøre en tank med fiskeensilage – fiskeaffald, der er konserveret i syre – og ifølge Østjyllands Brandvæsen er det selve rensningen, der giver lugten.

Allerede i sidste uge var der problemer med lugtgener fra samme virksomhed, hvor en 2000 kubikmeter stor tank var gået i gæring, hvilket gav en fortrængningsgas, der lugtede fælt.

Ifølge brandvæsenet havde virksomheden egentligt planlagt rensningen efter torsdagens vindforhold, hvor vinden skulle have bragt stanken ud over vandet, men uheldigvis for østjyderne vendte vinden og bragte i stedet den fæle dunst ind over land i stedet.

På grund af komplikationer med rengøringen af tanken er der dog mulighed for at lugtgenerne fortsætter fredag, lyder det fra brandvæsnet, der fortæller, at lugten er helt ufarlig – omend modbydelig.

Powered by Labrador CMS