Seafood-virksomhed undrer sig – En fejl at RAL dropper Aalborg Havn

Foto: Royal Arctic Line

Det er en stor fejl og aldeles uforståeligt, at Royal Arctic Line stopper deres aktiviteter i Aalborg Havn. Sådan lyder det fra en af rederiets kunder, Iceberg Seafood.

Publisert

Royal Arctic Line (RAL) har allerede fyret 80 ud af 100 medarbejdere og annonceret rederiets sidste tur fra Grønlandshavnen i Aalborg, men nu begynder flere af RAL’s kunder at ytre sig i kritiske vendinger om udflytningen fra Aalborg Havn.

Det er nemlig både “en stor fejl” og uforståeligt, at den nordjyske havn ikke længere kan være en del af rederiets rutenetværk. Det mener i hvert fald fiskeeksportøren Iceberg Seafood, der undrer sig over principbeslutningen.

“Vi har alle vores frysehuse, faciliteter og aktiviteter i Svenstrup, Nørresundby og Aalborg, og vil fortsætte med at benytte disse faciliteter. Det betyder, at vi skal til at køre varer med lastbiler fra Aarhus til Nordjylland. Alene i CO2-forbrug er det en tåbelig tanke, og for os som virksomhed bliver det både fordyrende og mere besværligt. Vi forstår simpelthen ikke, hvorfor Royal Arctic Line – efter at have besøgt os i Hirtshals og gentagne gange fået at vide, at vi ikke er specielt interesseret i at flytte til Aarhus – insisterer på at presse det igennem med vold og magt,” siger direktør ved Iceberg Seafood i Hirtshals, Jesper Lauritzen, til det grønlandske medie Sermitsiaq.

Royal Arctic Lines sidste tur fra Aalborg Havn er fastsat til juni.

Powered by Labrador CMS