Skønne billeder: Ros til de danske havne fra Statsministeren

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, statsminister Mette Frederiksen, direktør i Danske Havne, Tine Kirk, og Aalborg Havns chef for teknik og bæredygtighed, Mette Schmidt, i et muntert øjeblik på mødet med medarbejderne. Foto: Alex Pentin og Danske Havne
Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, statsminister Mette Frederiksen, direktør i Danske Havne, Tine Kirk, og Aalborg Havns chef for teknik og bæredygtighed, Mette Schmidt, i et muntert øjeblik på mødet med medarbejderne.

En nysgerrig og nærværende statsminister tog sig tid, midt i krisen forårsaget af Ruslands angreb på Ukraine, til at besøge Aalborg Havn

Publisert

Statsminister Mette Frederiksen lagde forleden vejen forbi Aalborg Havn, og roste under besøget både Aalborg Havn og de danske havne generelt for at være fremme på grøn omstilling og skabe arbejdspladser.

Statsministeren gjorde det også under besøget klart, at Putins invasion af Ukraine medfører, at Danmark og Europa hurtigere end ellers tænkt skal gøre sig fri af Ruslands gas. Og Mette Frederiksen var helt med på, at havne spiller en nøglerolle i den udvikling, alene fordi de danske havne er nøglespillere i den grønne omstilling, hvor vind, vand, sol og Power-to-X både skal hjælpe os til at nå de danske klimamål OG gøre os fri af netop russisk gas.

Det var et stjernebesøg af en forberedt og konkret statsminister, der under den korte rundvisning på havnen stillede opklarende spørgsmål til havnens meget fine og konkrete præsentation af arbejdet med grøn omstilling. Også på det efterfølgende møde med medarbejdere i havnens kantine besvarede statsministeren nærværende og veloplagt på spørgsmål.

Besøget blev rundet af med et kort møde med pressen ude i det flotte forårsvejr, inden Mette Frederiksens tur gik videre med flere statsministerielle besøg og partibesøg i hjembyen Aalborg.

Mette Frederiksen bliver modtaget på havnen i Aalborg af bl.a. Mette Schmidt og Tine Kirk.
Bestyrelsesformand for Aalborg Havn, Lasse Frimand Jensen, direktør for Danske Havne, Tine Kirk, statsminister Mette Frederiksen og borgmester Thomas Kastrup-Larsen på vej til busrundturen på havnen.
Bestyrelsesformand for Aalborg Havn, Lasse Frimand Jensen, statsminister Mette Frederiksen og borgmester Thomas Kastrup-Larsen på busrundtur i havnen.
Mette Frederiksen taler med den tilstedeværende presse.
Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, statsminister Mette Frederiksen, direktør i Danske Havne, Tine Kirk, og Aalborg Havns chef for teknik og bæredygtighed, Mette Schmidt, i et muntert øjeblik på mødet med medarbejderne.
Powered by Labrador CMS