Blå Bevis:

Nye erhvervsfiskere fejret på North Sea College

16 af de 22 nye danske erhvervsfiskere fra 2023.

Fredag var der overrækkelse af Blå Bevis til de 22 nye erhvervsfiskere, der i 2023 blev færdige fra North Sea College i Thyborøn. Samtidig blev også Årets Unge Fisker kåret.

Det er en særlig festdag, når North Sea College i Thyborøn inviterer til bevis- og prisoverrækkelse for de nye erhvervsfiskere, der har færdiggjort deres uddannelse gennem de seneste 12 måneder - og fredag var ingen undtagelse.

Selvom mange af de nye fiskere allerede er i fuld gang med arbejdslivet på havet, havde 16 af dem og deres familier alligevel mulighed for at deltage i Blå Bevis, som blandt andet bød på lykønskninger og flotte taler.

Uddannelsesleder på North Sea College, Peter Schyum Jensen, roste de nye erhvervsfiskere for den store udvikling, de har gennemgået, samt de kompetencer de har tilegnet sig i løbet af deres uddannelse.

Også formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen tog ordet ved ceremonien og opfordrede de spændte, unge fiskere til at drømme stort, hvorefter han overrakte Det Blå Bevis.

Årets Unge Fisker, Mike Hjort Samuelsen.

Årets Unge Fisker

Tradition tro blev også Årets Unge Fisker kåret ved fejringen af Blå Bevis. Prisen tildeles en elev, som har været god til at passe sin skole, har udvist flid og interesse både på skolebænken og som samtidig har været en god og hjælpsom kammerat.

I år var det formanden for Danmarks Pelagiske PO, der havde fået æren af at kåre Årets Unge Fisker - en kåring, som tilfaldt Mike Hjort Samuelsen. Foruden prisen, så fulgte også en gavecheck på 8000 kroner.

Til de 22 nye erhvervsfiskere var der desuden lykønskninger fra fiskeriministeren, borgmesteren i Lemvig Kommune, direktøren for Fiskeriets Arbejdsmiljøråd samt forstanderen på Skagen Skipperskole.

Powered by Labrador CMS