Tuco Marine Group deltager i banebrydende 3D-printprojekt

Tuco Marine Group deltager i banebrydende 3D-printprojekt

Målet med projektet at revolutionere fremstilling af højstyrke fiberkompositter

Publisert Sist oppdatert
Tuco Marine Group deltager i banebrydende 3D-printprojekt

RoboPrint hedder projektet, der med støtte fra innovationsfonden sigter mod at revolutionere fremstillingen af højstyrke fiberkompositter ved hjælp af 3D-printning. Det oplyser Tuco Marine Group i en pressemeddelelse.

Tuco Marine Group, der har specialiseret sig i at levere hurtige arbejdsbåde bygget i kompositmaterialer til professionelle brugere, ser store potentialer i RoboPrint-projektet. I dag er fremstillingen af både i komposit en arbejdskrævende proces, der indebærer manuel skæring, oplægning og laminering af glas- eller kulfiberfibre i en form. Disse manuelle metoder medfører risiko for defekter i materialet, som af sundhedshensyn skal behandles med stor opmærksomhed. Desuden er der betydeligt materialespild, hvilket begrænser bæredygtigheden, og designfleksibiliteten er hæmmet af behovet for at fremstille forme til nye designs.

RoboPrint-projektet vil ændre dette paradigme ved at udvikle teknologi til at reducere det manuelle arbejde i fremstillingsprocessen, mindske omkostningerne og øge produktionskvaliteten. Ved at implementere 3D-printning og automatisering vil Tuco opnå en højere grad af effektivitet og fleksibilitet i produktionen. Digitaliseringen af fremstillingsprocessen vil også muliggøre automatiserede lagerfaciliteter og produktion af nye 3D-designs.

Med RoboPrint-projektet åbner Tuco en ny æra af produktionsteknologi, der vil styrke deres position i markedet og sikre fortsat innovation og kvalitet i produktionen af hurtige arbejdsbåde.

Tuco Marine Group er specialiseret i at levere skræddersyede løsninger til en bred vifte af maritime industrier, herunder offshore, arbejdsbåds og forsvarssektoren.

The post Tuco Marine Group deltager i banebrydende 3D-printprojekt first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS