Trods stor tilbagegang – Maersk præsenterer massiv indtjening

Trods stor tilbagegang – Maersk præsenterer massiv indtjening

A.P. Møller – Maersk har torsdag præsenteret et overskud efter første kvartal på 2,3 milliarder dollars – svarende til cirka 16 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert
Trods stor tilbagegang – Maersk præsenterer massiv indtjening

Selvom A.P. Møller-Maersk må notere en markant tilbagegang i overskuddet i forhold til sidste år, så kan de dog alligevel godt tillade sig at være ganske godt tilfredse.

Efter præsentationen af regnskabet for årets første kvartal kan den danske rederikoncern nemlig notere et overskud på 2,3 milliarder dollar – mod 6,8 milliarder dollar for samme periode sidste år. Med til historien hører dog, at 2022 blev et historisk stærkt år for Maersk, der leverede det bedste regnskab, en dansk virksomhed nogenside har opnået.

Faldet i årets første tre måneder kommer som følge af lavere fragtrater, hvilket har betydet både en mindre drift, samt et fald i omsætningen fra 19,3 milliarder dollar i 2022 til 14,2 milliarder dollar i år.

“Vi leverer et solidt resultat i et krævende marked, præget af kundernes fortsatte bestræbelser på at nedbringe lagre. Sigtbarheden for resten af året er fortsat relativt lav, og vi opretholder et fast fokus på omkostningsstyring. Samtidig med at vi justerer forretningen til den ændrede markedssituation, fortsætter vi med at hjælpe vores kunder med at håndtere de nye udfordringer, de møder i deres forsyningskæder. Det er meget positivt, at vores kunder fortsat viser stor interesse for vores integrerede logistikløsninger og for at udvikle samarbejdet med Maersk,” lyder det fra administrerende direktør i A.P. Møller – Maersk, Vincent Clerc, i en kommentar til regnskabet.

The post Trods stor tilbagegang – Maersk præsenterer massiv indtjening first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS