Trods grønt lys: Sankt Hans bål droppet på grund af skoleskibe

Trods grønt lys: Sankt Hans bål droppet på grund af skoleskibe

Selvom Lolland Kommune ikke er omfattet af afbrændingsforbud, så har man alligevel valgt at droppe aftenens Sankt Hans-bål af frygt for at ramme skoleskibene DANMARK og Georg Stage.

Publisert Sist oppdatert
Trods grønt lys: Sankt Hans bål droppet på grund af skoleskibe

Mens størstedelen af Danmark kan se frem til en fredag aften uden de traditionelle bål under fejringen af Sankt Hans, så er Lolland Kommune ikke omfattet af de mange afbrændingsforbud.

Alligevel har man dog valgt ikke at sende heksen til Bloksbjerg på havnen i Nakskov, som det ellers var planlagt. Det skriver TV2 Øst.

Grunden til det manglende bål skal findes i havnen. Her ligger nemlig de to skoleskibe DANMARK og Georg Stage, som er i byen for at fejre førstnævntes 90 års jubilæum.

“Der er flere ting, der spiller ind, når vi træffer beslutningen om ikke at gøre det. Dels er der tørken, dels vi har to træskibe liggende inde i havnen,” siger eventmanager i Nakskov Handel og Erhverv, Katrine Hartmann og påpeger, at det ville være særdeles tragisk, hvis en gnist fra et bål skulle ramme et af de to gamle fartøjer.

Trods manglende bål på havnen i Nakskov, så bliver både Sankt Hans dog alligevel fejret med blandt andet musikalske indslag, mulighed for at købe mad og drikke og fællessang af Midsommervisen.

Skoleskibet DANMARK blev i øvrigt bygget i Nakskov for 90 år siden, og i løbet af de sidste tre dage har vi på Maritime Direct sammen med forhenværende kaptajn på skoleskibet, Kurt Andersen, set tilbage på ni årtiers søfartshistorie. Du kan læse alle artiklerne her:

Skoleskibet DANMARK – 90 års søfartshistorie: 1920’erne – 1944

Skoleskibet DANMARK – 90 års søfartshistorie: 1945 – 1980’erne

Skoleskibet DANMARK – 90 års søfartshistorie: 2011 – I dag

The post Trods grønt lys: Sankt Hans bål droppet på grund af skoleskibe first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS