Store forventninger: København på liste over attraktive maritime ‘hot spots’

Store forventninger: København på liste over attraktive maritime ‘hot spots’

En international undersøgelse udnævner København til at være blandt verdens fem mest attraktive maritime ‘hot spots’ de næste fem år.

Publisert Sist oppdatert
Store forventninger: København på liste over attraktive maritime ‘hot spots’

Det internationale re­k­rut­te­rings­bu­reau Faststream, der har fokus på det maritime område, har i en rapport stillet 115 topledere indenfor shipping­bran­chen en række spørgsmål, herunder om hvilke byer de forventer vil være ‘the top-5 maritime hotspots’ de næste fem år – og her kommer København ind på en flot 4. plads. Det skriver Danske Rederier på deres hjemmeside.

“København er attraktiv som shipping hub først og fremmest, fordi der i Danmark er en nedarvet know-how og en stærk maritim værdikæde. Udenlandske rederier vil gerne have fat i de dygtige og veluddannede danske shippingfolk – uanset om de har en baggrund til søs eller er uddannet i land,” lyder det fra administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen.

Også dagbladet Børsen har skrevet om udviklingen i en artikel med overskriften ‘København vokser som knudepunkt for rederier’. Her har avisen blandt andet talt med CEO i rederiet Ultrabulk, Hans-Christian Olesen.

“Vi har gennemgået en voldsom udvikling af vores aktiviteter i København, når man sammenligner med vores andre kontorer i verden. Der er gode ram­me­be­tin­gel­ser, og gennem skiftende regeringer har der vist sig at være politisk ro omkring vores branche, og for­ud­si­ge­lig­hed er afgørende for vores til­ste­de­væ­rel­se,” siger Hans-Christian Olesen til avisen.

Re­k­rut­te­rings­bu­reau­et Faststream finder i øvrigt København så attraktiv som maritim hub, at man tidligere på året etablerede et re­k­rutte­rings­kon­tor i byen, hvilket fremgår af rapporten.

“Der sker bare mange spændende ting i de danske rederier. Vi har en lang tradition for at have innovative maritime virksomheder, der arbejder med morgendagens grønne løsninger. Der er med andre ord mange spændende jobs i den maritime klynge i København. Og det bliver ikke mindre attraktivt fremover, da vi i Danmark har en klar grøn agenda, som mange dygtige medarbejdere finder det attraktivt at være en del af. Og så er København jo bare en dejlig by. Vores hovedstad er simpelthen en af de mest ‘liveable’ byer i verden. Her er trygt og rart at være, gode skoler, et velfungerende sundhedssystem og en international lufthavn, der kan få dig til hvor som helst på kort tid. Det er også med til at trække rederier og dygtige shipping-ansatte til København,” siger Anne H. Steffensen.

The post Store forventninger: København på liste over attraktive maritime ‘hot spots’ first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS