Stena trækker Ask og Urd fra Baltikum trafik

Stena-Vinga-768x426

De navnkundige Ro/Pax færger Ask – nu Stena Gothica –  og Urd fra den historiske overfart mellem Aarhus og Kalundborg og som nu gennem flere år har trafikeret for svenske Stena Line mellem Travemünde nær Lübeck i Nordtyskland og den lettiske havneby Liepája forventes udfaset i 2021. Det sker i forbindelse med en større reorganisering af Stenas fragtoplæg i hele Østersøen, hvor svenskerne er under pres af den danske rederikoncern DFDS.

Publisert Sist oppdatert

Af Jens Nørgaard

De første omrokeringer er allerede sket hos svenskerne, der har flyttet Stena Nordica fra sine overfarter i det Irske Hav mellem Irland og UK til Karlskrona-Gdynia ruten. Som erstatning på det irske Hav har det svenske rederi overflyttet den tidligere bornholmerfærge Stena Vinga/ex. Hammerodde der i flere omgange har været reserve på Göteborg-Frederikshavn ruten.

Som erstatning for de ”gamle” Aarhus-færger ventes Stena i stedet at overføre søsterskibe til lignende færgetyper i rederiet Stena Line, som Stena Mersey fra Liverpool-Dublin og Stena Lagan fra ruten mellem Limassol på Cypern til Tuzla nær Istanbul i Tyrkiet. Begge færger udmærker sig ved større fragtkapacitet plus 40 procent og fart. Det betyder bl.a. at rejsetiden mellem Liepája og Travemünde kan nedsættes med syv timer til 20 timer i alt. Hvert skib kan på den baggrund gennemføre 12 overfarter frem/tilbage pr. uge incl. turn around i havnene. 

Læs hele historien i decemberudgaven af Maritime

Powered by Labrador CMS