Spændende video: Sådan blev Maersks nye feederskib bygget

Spændende video: Sådan blev Maersks nye feederskib bygget

Det gik ikke stille for sig, da A.P. Møller-Maersks nye feederskibet blev bygget på det sydkoreanske skibsværft Hyundai Mipo i havnebyen Ulsan. Her kan du på to minutter se tilblivelsen af det nye metanoldrevne containerskib.

Publisert Sist oppdatert
Spændende video: Sådan blev Maersks nye feederskib bygget

Der blæser nye vinde over den danske shippingmastodont A.P Møller – Maersk. Efter de seneste år at have bestilt adskillige fartøjer, der skal hjælpe med den grønne omstilling af branchen, så har rederiet for nylig nemlig taget imod verdens første container skib, der sejler på grøn metanol.

Feederskibet blev søsat den 4. april i år fra det sydkoreanske skibsværft Hyundai Mipo i Ulsan, og på torsdag skal nybygningen døbes ved en storstilet navngivningsceremoni i København med Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen som gudmor.

Forud er gået flere år med planlægning, design, bygning og test af skibet, samt den 11.000 sømil lange sejlads fra Sydkorea til Danmark, som endda foregik med grøn metanol fra OIC Global i tanken.

Når feederskibet torsdag er blevet navngivet skal det efter planen snarest muligt slutte sig til Maersks aktive flåde, hvor det skal sejle mellem Nordeuropa og Østersøen. Her skal det i første omgang sejle på metanol fra norske Equinor indtil begyndelsen af 2024, hvorefter det er planen, at Maersk skal modtage e-methanol fra et kommende Power-to-X-anlæg ved Aabenraa.

Vi gør i øvrigt mærksom på, at vi her på Maritime.Direct torsdag den 14. september 2023 sender sender live fra navngivningen af det nye Maersk-skib. Det sker her på siden fra klokken 10.00.

Indtil da kan du se den spændende, 2 minutter lange video, der viser, hvordan det nye feederskib blev nygget på værftet i Ulsan.

The post Spændende video: Sådan blev Maersks nye feederskib bygget first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS