Søfartsstyrelsen deltager i konference om den maritime cybertrussel

Søfartsstyrelsen deltager i konference om den maritime cybertrussel

Søfartsstyrelsen deltager i disse dage i en international konference om maritim cybersikkerhed i Sydney.

Publisert Sist oppdatert
Søfartsstyrelsen deltager i konference om den maritime cybertrussel

Digitale styresystemer om bord på skibe og digitale forsyningskæder er i stigende grad afhængige af en effektiv håndtering af cybertruslen, som blandt andet kan sikres gennem fælles internationale rammer og fælles standarder for cyberhåndtering.

Konferencen i Sydney, som har deltagelse af Søfartsstyrelsen, sker i regi af det internationale partnerskab for maritim cybersikkerhed, hvor en række lande herunder USA, Nederlandene, Danmark, og senere også Australien, Storbritannien og Singapore siden 2019 har udvekslet erfaringer om en række emner under den maritime cyberdagsorden, herunder håndtering af cyberrisici, udveksling af informationer, kapacitetsopbygning og regulering og god regeringsførelse.

Søfartsstyrelsen har det seneste år stået i spidsen for en arbejdsgruppe under partnerskabet, som har arbejdet på en opfordring til IMO om at opdatere IMO’s guidelines for maritim cybersikkerhed og drøfte videre skridt i IMO på cyberområdet. Det skal være helt klart for besætningerne om bord på vores skibe, hvad der skal til for at de kan sikre sig mod cybertrusler.

På konferencen deltager Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, sammen med en række andre ledende figurer og eksperter inden for den maritime sektor, i en paneldrøftelse med fokus på, hvordan man kan sikre en effektiv global implementering af håndtering af cyberrisici.

The post Søfartsstyrelsen deltager i konference om den maritime cybertrussel first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS