Skibe med NATO-styrker lægger til i Aarhus og Esbjerg

Skibe med NATO-styrker lægger til i Aarhus og Esbjerg

Amerikansk materiel og soldater vil sammen med britiske soldater i de kommende uger være synlige ved Aarhus Havn og Esbjerg Havn, når byerne for første gang lægger havn til værtsnationsstøtte til USA samtidig.

Publisert Sist oppdatert
Skibe med NATO-styrker lægger til i Aarhus og Esbjerg

Der bliver travlhed i både Aarhus og Esbjerg i de kommende uger, når havnene i de to jyske byer danner scenen for levering af amerikansk materiel og soldater.

I Aarhus Havn ankommer de to fartøjer ARC Patriot og ARC Independence med cirka 1.200 styk militært materiel og køretøjer, mens det i Esbjerg Havn vil være skibet ARC Endurance, der står for cirka samme mængde. Det oplyser Forsvaret i en pressemeddelelse.

Danmark er et knudepunkt, når oversøiske NATO-lande skal sende materiel og soldater til østersøregionen, og USA har da også tidligere sendt materiel gennem både Aarhus og Esbjerg i forbindelse med tropperotation i Europa, men det er første gang, at amerikanerne vælger de to havne til værtsnationsstøtte – også kendt som Host Nation Support – på samme tid.

For at agere så god værtsnation som muligt, står Forsvaret, Hjemmeværnet og en række civile aktører klar til at støtte, så det kan ske så smidigt som muligt.

“Det er en central del af Danmarks bidrag til NATO’s kollektive forsvar, at vi kan yde god værtsnationsstøtte. Vi gjorde det senest i juni, og nu står dansk forsvar igen klar, når tre skibsladninger amerikanske styrker de kommende uger anløber danske havne. Samarbejdet med vores nærmeste allierede, USA, er helt afgørende i en situation, hvor freden i Europa er under pres med Ruslands invasion af Ukraine”, siger forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen.

I forbindelse med ankomsterne vil dele af Aarhus Havn og Esbjerg Havn være lukket af, ligesom der i perioden vil være amerikanske soldater i området omkring havnen til at bistå med den videre transport af materiellet.

Det første skib, ARC Patriot, vil ankomme i løbet af denne uge.

The post Skibe med NATO-styrker lægger til i Aarhus og Esbjerg first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS