Se videoen: Her søsættes Scandlines’ nye emissionsfri færge

Se videoen: Her søsættes Scandlines’ nye emissionsfri færge

Scandlines’ nye emissionsfri Femern-færge blev i weekenden søsat, på Cemre Shipyard i Tyrkiet. Samtidig blev navnet på fartøjet desuden offentliggjort.

Publisert Sist oppdatert
Se videoen: Her søsættes Scandlines’ nye emissionsfri færge

Projekten med Scandlines’ nye emissionsfri færge tog ramte i weekenden endnu en milepæl, da fartøjet, der efter planen skal indsættes på ruten mellem Rødby og Puttgarden i 2024, blev søsat ved Cemre Shipyard i Tyrkiet.

Ved samme lejlighed blev det oplyst, at færgen, der er blevet installeret med verdens hidtil største litium-ion-batteri-installation, får navnet Futura. Indtil videre har fartøjet været kendt under projektnavnet PR24.

Se billederne: Scandlines’ nye emissionsfri Femern-færge tager form

Når Futura indsættes på Femern Bælt i 2024, kan den oplades på blot 17 minutter i Rødby, hvilket vil ske med grøn strøm, men færgen kan også fungere som hybridfærge, som det allerede kendes fra Scandlines-ruterne mellem Danmark og Tyskland. Futura får derfor tre GenSets, som er en kombination af en dieselmotor og en generator til strømproduktion.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår Futura skal sættes i drift for Scandlines, men rederiet har tidligere oplyst overfor MaritimeDirect, at det efter planen sker i løbet af andet halvår af 2024. Den officielle navngivning af færgen vil finde sted i forbindelse med indsættelsen på ruten.

The post Se videoen: Her søsættes Scandlines’ nye emissionsfri færge first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS