Ny kortlægning af danske havne sat i gang

Ny kortlægning af danske havne sat i gang

Transportministeriet gennemfører en kortlægning af de danske erhvervshavne, deres roller og betydning for forskellige sektorer samt analyse af tilgængeligheden af elektricitet og grønne brændstoffer i havne.

Publisert Sist oppdatert
Ny kortlægning af danske havne sat i gang

Partierne bag Infrastrukturplan 2035 har igangsat en analyse af de danske erhvervshavne under kaldenavnet ‘Havneatlas’. Analysen omfatter en kortlægning af de danske erhvervshavne med det formål at danne et overordnet faktuelt grundlag for udviklingen af de danske erhvervshavne. Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Havneatlasset er en del af regeringens samlede prioritering af de danske havne, hvor der allerede er udmøntet en pulje på 50 millioner kroner til nært forestående projekter i havnene.

Havneatlasset skal bidrage til at prioritere de nationale interesser i danske erhvervshavne og vil også indeholde en analyse af tilgængelighed af elektricitet og grønne brændstoffer i TEN-T havne og større danske erhvervs- og færgehavne. Det betyder også en kortlægning af adgang til landstrøm og ladeinfrastruktur til elforsyning af skibe og tung vejtransport.

Analysen forventes færdig i 2023.

The post Ny kortlægning af danske havne sat i gang first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS