Ny aftale åbner for ophugning af skibe med EU-flag uden for EU

Ny aftale åbner for ophugning af skibe med EU-flag uden for EU

En ny aftale mellem Europa-Parlamentet og EU-Rådet om af­fald­strans­por­ter åbner døren for ansvarlig ophugning af skibe med EU-flag uden for EU og OECD.

Publisert Sist oppdatert
Ny aftale åbner for ophugning af skibe med EU-flag uden for EU

Europa-Parlamentet og Rådet er nået til enighed om opdaterede og mere effektive regler for af­fald­strans­por­ter. Som særligt relevant for skibsfarten vil denne nye aftale gøre det muligt at ophugge skibe med EU-flag, der opererer internationalt, på faciliteter uden for EU og OECD, forudsat at disse faciliteter har EU-godkendelse.

Den nye aftale mellem Europa-Parlamentet og Rådet om af­fald­strans­por­ter åbner døren for ansvarlig ophugning af skibe med EU-flag uden for EU og OECD.

Danske Rederier er glade for den nye aftale og forventer, at den vil hæve standarderne på skibs­op­hug­nings­fa­ci­li­te­ter over hele verden.

“Vi forventer, at et stigende antal skibe vil blive ophugget i de kommende år, så jeg er meget tilfreds med den nye aftale om af­fald­strans­por­ter. Ophugning af skibe skal altid ske på en sikker, ansvarlig og miljømæssigt forsvarlig måde, og vi tror, at denne nye aftale vil hjælpe med at sikre netop det,” lyder det fra direktør for klima, miljø og sikkerhed hos Danske Rederier, Nina Porst.

Faciliteter uden for EU vil nu, hvis de opfylder EU-standarder og er EU-godkendte, í fremtiden kunne modtage skibe på EU-flag. Det giver dem incitament til at leve op til kravene for at tiltrække kunder med EU-flagede skibe.

“Som led i vores de­k­ar­bo­ni­se­rings­pro­ces vil et stigende antal ældre, mindre ener­gi­ef­fek­ti­ve skibe skulle ophugges. Øgning af den globale kapacitet til ophugning af skibe i over­ens­stem­mel­se med de høje EU-sikkerheds- og mil­jø­stan­dar­der er gode nyheder for alle parter,” siger Nina Porst.

Aftalen forventes at blive formelt godkendt af Rådet og Europa-Parlamentet inden udgangen af året.

The post Ny aftale åbner for ophugning af skibe med EU-flag uden for EU first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS