Maersk og maskinmesteruddannelsen fik Magnus på ret køl

Maersk og maskinmesteruddannelsen fik Magnus på ret køl

Gymnasiet var mildest talt ikke noget for Magnus Bladt Køster, men et besøg fra Maersk gav ham den motivation, han havde savnet, og nu er han uddannet maskinmester med fast job.

Publisert Sist oppdatert
Maersk og maskinmesteruddannelsen fik Magnus på ret køl

I hvert fald én ting har Magnus Bladt Køsters tid på gymnasiet til fælles med hans maskinmesterstudium hos SIMAC (Svendborg International Maritime Academy), nemlig en lang række to-cifrede karakterer. Men hvor karaktererne i gymnasiet jævnt tit lå på 00 eller 02, blev hans indsats på maskinmesterstudiet ofte belønnet med karakteren 10.

“Jeg havde ikke noget mål med at gå på gymnasiet. Jeg gik der bare, fordi mine forældre synes, at jeg skulle. Jeg kunne ikke se, hvad jeg skulle bruge det, som vi blev undervist i, til. Jeg var på ingen måde motiveret, og det afspejlede mine karakterer tydeligt,” slår nu 26-årige Magnus Bladt Køster fast.

I 3.g. var karaktererne efterhånden så lave, at det var tvivlsomt, om han ville blive student. Faktisk var det ikke bare tvivlsomt, men stærkt tvivlsomt, men det var ikke noget, der bekymrede ham synderligt. Han sad bag i klassen og brugte det meste af tiden på at spille computerspil, men så en dag kom der besøg på gymnasiet.

Fra bageste række til forrest

En mand fra Maersk kiggede forbi, og han fortalte blandt andet om, hvad man lavede som maskinmester, og han viste billeder af en masse maskiner og spurgte eleverne, om de vidste, hvad maskinerne var for nogen, og hvad man brugte dem til.

“Der var blandt andet billeder af en centrifuge, og jeg vidste godt, at sådan en blandt andet bruges til at separere vand og olie, og jeg kunne faktisk svare på alle de spørgsmål, som han stillede, og det var jo fantastisk at opleve,” slår Magnus Bladt Køster fast.

Oplevelsen havde tændt en ild i ham, og pludselig var han motiveret for at lære.

The post Maersk og maskinmesteruddannelsen fik Magnus på ret køl first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS