Lækage fra generator ved brobyggeri: Dieseludslip i Storstrømmen

Lækage fra generator ved brobyggeri: Dieseludslip i Storstrømmen

En generator, der er i brug ved anlægningen af den nye Storstrømsbro, har lækket diesel ud i Storstrømmen.

Publisert Sist oppdatert
Lækage fra generator ved brobyggeri: Dieseludslip i Storstrømmen

Byggeriet af den nye Storstrømsbro blev i sidste uge ramt af en uheld, da man konstaterede et udslip diesel i Storstrømmen. Udslippet, der er blevet sporet til en generator, som er brugt i forbindelse med anlægget af broen, er blevet offentliggjort af Vejdirektoratet, ovenpå en informering fra entreprenøren SBJV, der står for byggeriet.

“Vi beklager dybt udslippet, som er sket fra en tank på Falster, og det må selvfølgelig ikke ske. Diesel opløses hurtigt i havet, så det har ikke været muligt at pumpe udslippet op, og i dag er udslippet opløst. Det er første gang, vi har et udslip på byggeriet, og vi vil nu gennemgå vores procedurer, så det ikke kan ske igen,” lyder det fra projektdirektør for SBJV, Barry Crouchman.

SBJV har involveret miljømyndigheden og vil aflægge en rapport til Vejdirektoratet, hvori de vil beskrive, hvad der er gået galt, og hvordan de vil undgå, at der sker en gentagelse.

“Det er en meget beklagelig hændelse, og vi er i kontakt med entreprenøren SBJV og afventer en nærmere redegørelse. De skal naturligvis gøre alt, hvad de kan for, at forurening ikke gentager sig,” siger projektchef i Vejdirektoratet Niels Gottlieb.

The post Lækage fra generator ved brobyggeri: Dieseludslip i Storstrømmen first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS