Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Etableringen af det tyske vindmølleprojekt, Arcadis Ost 1, har taget et vigtigt skridt, da de første tre vindmøller er blevet udskibet fra Rønne Havn. Den første vindmølle er også netop blevet sat op på havet ud for den nordtyske ø Rügen.

Publisert Sist oppdatert
Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført

Der er taget et vigtigt skridt i etableringen af vindmølleparken Arcadis Ost 1, da de første tre vindmøller er blevet udskibet fra Rønne Havn. Samtidig er den første vindmølle blevet sat op på havet ud for den nordtyske ø Rügen omkring 74 kilometer fra Bornholm.

Rønne Havn A/S fungerer som installations- og udskibningshavn for Arcadis Ost 1-projektet, der er drevet af belgiske Parkwind og med vindmøller produceret af danske Vestas.

Havvindmølleparken Arcadis Ost 1 vil kunne producere nok grøn energi til at forsyne op mod 290.000 husstande med strøm, og vindmøllerne skal opstilles på monopæle, som også blev udskibet fra Rønne Havn tidligere på året.

“Havnen og projektsitet i Rønne summer af travle mennesker fra hele verden kombineret med de lokale helte fra Bornholm. Sammen arbejder de tæt med at ændre fremtidens energiforsyning til grøn emissionsfri vedvarende energi. Jeg er glad og stolt over, at udskibningen af de første møller til Arcadis Ost er gået godt. Det sender et signal om, at vi som havn endnu engang har løftet vores primære opgave med at levere en styrket infrastruktur, der kan understøtte den grønne omstilling,” siger Chief Business Officer for Offshore i Rønne Havn A/S, Jeppe la Cour.

Arcadis Ost 1-projektet forventes afsluttet i første kvartal i 2023, og i efteråret 2023 lanceres det næste havvindprojekt, hvor Rønne Havn skal fungere som udskibningshavn. Det bliver Iberdrola-projektet Baltic Eagle, hvor der skal etableres 50 Vestas-møller.

The post Første udskibning af vindmøller til Arcadis Ost 1 er gennemført first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS