Den maritime julekalender – 22. december

Den maritime julekalender – 22. december

Julen står for døren og nedtællingen er nu i fuld gang! Hver morgen tager vi et kig i nyhedsarkivet fra det forgangne år. Glædelig 22. december.

Publisert Sist oppdatert
Den maritime julekalender – 22. december

Hos Maritime Direct tæller vi ned til julen ved at kigge tilbage på årets sjoveste, skøreste, skæveste, vigtigste og mest skelsættende historier. Glædelig 22. december.

Danske Viking Life-Saving Equipment modtog i midten af august sin hidtil største ordre på brandslukningssystemet HydroPen. Systemet, der er udviklet til at slukke brande i containere ombord på store containerskibe blev nemlig bestilt til at udstyre hele flåden hos rederiet A.P. Møller – Maersk.

“Fra at have været involveret i de tidlige udviklingsfaser til at implementere HydroPen systemet fuldt ud, ser vi endnu engang A.P. Møller – Maersk vise sit kompromisløse engagement i forhold til at gå ud over industristandarder for at beskytte både sine besætninger og kundernes last og aktiver,” lød det fra Senior Country Director, Østersøen i Viking Life-Saving Equipment, Anders Nørgaard Lauridsen.

Foruden Maersk, så fulgte rederigiganten CMA CGM Group i midten af oktober trop og bestilt udstyret til hele sin flåde.

HydroPen blev grundlagt i 2016 af CEO Martin Winkel samt CTO og systemopfinder Jesper Rosenfeldt Hansen, og i 2021 blev brandslukningssystemet opkøbt af Viking Life-Saving Equipment.

Systemet monteres på en af skibets brandslanger og hejses op ved hjælp af en teleskoparm af blot et enkelt besætningsmedlem. Vandtrykket alene driver systemets bore- og sprøjtedyse, som gennemborer containerdøren, hvorefter den skifter til sprøjtefunktion og slukker branden med vand, skum eller CO2 direkte ved kilden.

The post Den maritime julekalender – 22. december first appeared on Maritime Direct.

HydroPen.
Powered by Labrador CMS