Dansk-norsk samarbejde skal gavne indenrigsfærgefarten

Dansk-norsk samarbejde skal gavne indenrigsfærgefarten

Danske Hauschildt Marine A/S har sammen med norske Multi Maritime stiftet konsortiet DANOF.

Publisert Sist oppdatert
Dansk-norsk samarbejde skal gavne indenrigsfærgefarten

For efterhånden nogle år siden fik CEO for skibsingeniørvirksomheden Hauschildt Marine, Preben Thuren Larsen, en idé. Det skulle vise sig at være lidt mere end bare en almindelig god idé, for den udviklede sig og resulterede i dét, der i dag er et konsortiesamarbejde med norske Multi Maritime.

DANOF, som konsortiet hedder, er netop nu i gang med sit første projekt – en ny færge til Læsø – og det er stiftet med en grundtanke om netop at kunne gavne den danske indenrigsfærgefart.

“Jeg fik idéen i forbindelse med udbuddet af standardfærgekonceptet, for nordmændene havde allerede været igennem samme proces. Jeg tænkte, at det ville være gavnligt for de danske indenrigsfærger at få den erfaring. Det var der heldigvis positiv stemning for hos Multi Maritime, og så det udviklede sig derfra,” fortæller Preben Thuren Larsen.

DANOF blev stiftet i 2020, og selvom idégrundlaget med standardfærgekonceptet ikke blev aktuelt som første projekt, ændrede det ikke på værdien i og formålet med samarbejdet.

“Vi lavede det her samarbejde for at supplere begge vores forretninger, både den danske og den norske del. Vi har erfaring med en masse forskellige skibstyper og koncepter i Danmark, men nordmændene har en meget stor erfaring indenfor norske færger og indenrigsfærger. De kompetencer ville vi gerne ‘merge’ netop med henblik på de danske færger, for vi står overfor en ganske stor omstilling af danske indenrigsfærger. Det gælder både i forhold til nye færger, men også logistik rundt om færgerne og hele den grønne omstilling,” siger Preben Thuren Larsen.

I Norge er Multi Maritime en af de største skibsingeniørvirksomheder, der har erfaring med hele værdikæden i færgedrift.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet MaritimeDirect. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

The post Dansk-norsk samarbejde skal gavne indenrigsfærgefarten first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS