Danmark er EU’s tredje største færgenation

Danmark er EU’s tredje største færgenation

33,5 millioner passagerer enten rejste fra eller til en dansk havn med færge i 2021. Det viser tal fra Eurostat, og det bringer Danmark op på en tredjeplads over mest travle færgenationer.

Publisert Sist oppdatert
Danmark er EU’s tredje største færgenation

Massevis af sommergæster er i disse uger og måneder på vej til Danmarks øer, på tværs af landet eller til nabolandene med en eller flere færger, og at Danmark er et færgeland, er indiskutabelt, når man ser på de seneste tal fra Eurostat, som har opgjort antallet af passagerer, som enten sejler til eller fra en havn i EU-landene.

33,5 millioner passagerer gik enten ombord eller fra en færge i en dansk havn i 2021. Det gør Danmark til den tredje mest travle færgenation i EU kun overgået af Italien på førstepladsen og Grækenland på andenpladsen.

“Færgerne binder Danmark sammen og er helt uundværlige for at få in­fra­struk­tu­ren til at hænge sammen herhjemme. De er de blå landeveje, som bringer beboere og gæster ud til de mest fjerntliggende øer, og som skaber en genvej både til udlandet og på tværs af landet. At vi ligger i top 3 over travleste færgenationer understreger deres vigtighed,” siger viceadministrerende direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen.

De 20 EU-havne, som passagererne benyttede mest i 2021, står for 34 procent af pas­sa­ger­tra­fik­ken i EU.

Danmark har tre havne i den statistik: Aarhus, Sjællands Odde og Helsingør. Sejler en passager indenrigs i et EU-land, vil han eller hun tælle to gange, ligesom passageren vil tælle i begge lande, hvis det er en udenrigsafgang.

Efter nogle år med nedgang i antallet af passagerer under corona, ser Jacob K. Clasen lyst på færgernes nuværende situation og fremtid herhjemme. Men han har et klart bud på, hvad den største udfordring bliver de kommende år.

“At skabe in­fra­struk­tu­ren omkring grøn færgefart herhjemme bliver en kæmpe opgave. Vi har batterifærger, vi har hybridfærger, og rederierne har bestilt flere nye grønne færger. Men i mange havne er el-in­fra­struk­tu­ren ikke på plads, og det er noget vi har øjnene rettet mod. Når vi ligger i toppen af ‘færgeligaen’, skal faciliteterne også følge med,” siger Jacob K. Clasen.

The post Danmark er EU’s tredje største færgenation first appeared on Maritime Direct.

Powered by Labrador CMS