Arkitekt til robotcenter på Odense Havn er fundet

Arkitekt til robotcenter på Odense Havn er fundet

Høj arkitektonisk kvalitet og stålkonstruktionernes klare referencer til SDU, det gamle Lindøværft og havnemiljøet generelt har sikret, at arkitektfirmaet Christensen & Co får æren af at tegne det nye robotcenter på Odense Havn.

Publisert Sist oppdatert
Arkitekt til robotcenter på Odense Havn er fundet

Arkitektfirmaet Christensen & Co løb med sejren og får nu æren af at tegne den prestigefyldte bygning, der skal huse robotcentret – Large Structure Production Center (LSP) – på Odense Havn – et projekt som har 90 millioner kroner i ryggen fra A.P. Møller Fonden.

I valget af Christensen & Co vægtede den høje arkitektoniske kvalitet og stålkonstruktionernes klare referencer til SDU, det gamle Lindøværft og havnemiljøet generelt. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Odense Havn.

LSP, der allerede har indrettet sig midlertidigt i en af havnens ældre værkstedshaller, skal udvikle mega-robotter og automatiserede løsninger til at bygge store konstruktioner som vindmøller, skibe og byggerier. Dertil skal centeret blandt andet udstyres med en 1.900 kvadratmeter stor hangar, der kan rumme de store emner og konstruktioner, som robotterne skal hjælpe med at producere.

Det nye robotcenter bliver ikke kun et vartegn for danske industriarbejdspladser og automatisering, men også et nyt vartegn for Odense Havn, hvor forskere, studerende og robotter får deres gang.

“Vi er utroligt glade for at få et center af den kaliber – det findes ingen andre steder i verden og tilfører havnen en helt ny dimension, hvor tung industri fusionerer med tung viden og sammen skaber nye teknologier. Det er præcis så smukt, som det lyder,” siger direktør på Odense Havn, Carsten Aa.

Det nye robotcenter forventes at stå færdigt i 2025.

The post Arkitekt til robotcenter på Odense Havn er fundet first appeared on Maritime Direct.

Illustration: Odense Havn
Illustration: Odense Havn
Illustration: Odense Havn
Powered by Labrador CMS