400 millioner kroner til at bekæmpe klimagasser

Bo-Cerup-Simonsen-102-scaled

Det nye Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping er sat i verden for at fjerne skibsfartens udledning af klimagasser, A.P Møllers Fond har doneret 400 millioner kroner til formålet, og der er allerede indgået samarbejder med 7 virksomheder.

Publisert Sist oppdatert

Af Peter Brandi

Bo Cerup-Simonsen er indehaver af et af de mest spændende jobs i vor tid. Han er blevet betroet at være CEO for Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping.

Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping er en almennyttig organisation, der med udgangspunkt i forskning og udvikling fra allerøverste hylde, kaster sig ud på en ambitiøs handlingsdrevet rejse, en rejse hvis mål det er at lægge en ny kurs for shipping industrien. En kurs der styrer industrien hen imod et stop for udledning af klimagasser – og selv om rejsen bliver lang, begynder den allerede i dag.

Det lyder umiddelbart som noget af en ønskedrøm, men når man ser på, hvem der står bag, og de ressourcer der er til rådighed, er der nok en hel del realisme i projektet. For at finde ud af mere om dette spændende projekt, har vi taget en snak med den person, der skal stå i spidsen for rejsen nemlig Bo Cerup-Simonsen.

Læs resten af historien i novemberudgaven af Maritime.

Powered by Labrador CMS