Stor dansk fiskekoncern trækker sig endegyldigt fra Rusland

Foto: A Espersen

Ruslands langstrakte krigsførelse i Ukraine har nu fået den danske fiskerikoncern A. Espersen A/S til helt at droppe sin fabrik i den russiske by Velikij Novgorod.

Publisert

Hertil og ikke længere. Sådan må ræsonnementet lyde hos A. Espersen A/S. Den danske fiskerikoncern har nemlig valgt at lukke sin fabrik i den russiske by Velikij Novgorod ovenpå Ruslands fortsatte krigsførelse i nabolandet Ukraine. Det skriver Bornholms Tidende.

Espersens fabrik stod for at forarbejde den fisk, der bruges i den russiske del af restaurantkæden McDonald’s Filet-O-Fish-burger, men allerede i marts valgte koncernen at lukke fabrikken midlertidigt efter Ruslands invasion af Ukraine.

Siden har de i alt 91 russiske ansatte været sendt hjem med løn, men nu er det altså endegyldigt slut.

“Vi har valgt at lukke fabrikken, fordi det er vores vurdering, at vi kommer til at bruge rigtig mange kræfter på at skulle drive den virksomhed med den konflikt, der er mellem Vesten og Rusland. Det har vi ikke lyst til. Vi tror, vi kan bruge vores kræfter bedre andre steder,” siger direktør ved A. Espersen, Klaus Beyer Nielsen, til Bornholms Tidende.

Espersen åbnede sin russiske fabrik tilbage i 2014.

Powered by Labrador CMS