Maskinvirksomhed opgraderer lagerfaciliteter på Aalborg Havn

Foto: Port of Aalborg

Travlhed i byggebranchen og nye grønne tiltag er blandt årsagerne til, at maskinvirksomheden KLU Materiel Nord i samarbejde med Port of Aalborg netop nu er i fuld gang med at opgradere sine faciliteter på Oliehavnen i Aalborg i form af blandt andet en spritny lagerhal, som sætter ekstra skub i virksomhedens grønne omstilling.

Publisert

KLU Materiel Nord, der udlejer en lang række maskiner og entreprenørmateriel til bygge- og erhvervsvirksomheder og privatpersoner, kan inden længe se frem til at tage en spritny lagerhal i brug.

Det er resultatet af en aftale med Port of Aalborg om en større opgradering af KLU Material Nords faciliteter på Oliehavnen i Aalborg, som har været i gang siden efteråret.

“Vi har haft en god dialog med KLU Materiel Nord, der havde et ønske om at forbedre deres lagerfaciliteter og skabe bedre opbevaringsforhold for deres maskiner og materiel. I den forbindelse har vi i løbet af efteråret udvidet deres befæstede areal til hele grunden, hvilket giver bedre transportforhold, og nu er vi så i fuld gang med opførelsen af en helt ny lagerhal på 171 kvadratmeter,” siger Construction Manager i Port of Aalborg, Claus Burgaard.

Port of Aalborg er bygherre på den nye lagerhal, der er projekteret i samarbejde med Rambøll. HP Byg står for hovedentreprisen efter at have vundet udbuddet i løbet af efteråret.

Baggrunden for opgraderingen af faciliteterne er, at KLU Materiel Nord gennem en længere periode har oplevet stor interesse for udlejning af virksomhedens maskiner og materiel, og de nye faciliteter skal således bidrage til at imødekomme den stigende efterspørgsel såvel som til at sætte yderligere skub i virksomhedens grønne ambitioner.

“Der har været stor aktivitet i byggebranchen i en lang periode, og det har vi også kunnet mærke, hvor flere og flere byggeinteressenter henvender sig for at leje vores maskiner, lifte eller materiel. Vi har således fået flere nye kunder og købt flere maskiner, og derfor har vi haft et behov for at opgradere og udvide vores egne faciliteter, så vi kan følge med i den positive udvikling,” lyder det fra direktør i KLU Materiel Nord, Ulrik Knudsen.

“Samtidig understøtter de nye lagerforhold vores grønne ambitioner. Størstedelen af de maskiner, vi køber, er eldrevne, og vi udskifter dermed løbende dieseldrevne maskiner og lifte med elektriske. Med den nye lagerhal kan vi nu opbevare vores el-lifte inden døre og beskytte dem mod regn og frost, som dermed gør vedligeholdelsen væsentlig nemmere og optimerer deres levetid. Så på den måde er de nye faciliteter vigtige for, at vi kan fortsætte med vores grønne tiltag,” siger han.

Den nye lagerhal ventes klar til ibrugtagning inden udgangen af foråret 2022.

Powered by Labrador CMS