Travl dag for redningsberedskabet – ros fra politiet

Måske der var en redningsbamse til en 10-årig dreng, der sammen med sin mor var kommet for langt ud i vandet ved Vedersø Klit?Arkivfoto: Facebook/ Sæby Redningsstation
Måske der var en redningsbamse til en 10-årig dreng, der sammen med sin mor var kommet for langt ud i vandet ved Vedersø Klit?

Fire minutter og 30 kilometer– længere var der ikke mellem to alvorlige redningsaktioner på vestkysten

Publisert

En mor og hendes 10-årige søn overlevede, mens en mandlig tysk turist druknede.

Sådan endte to alvorlige situationer torsdag. Den tyske mand var ude at svømme med sin familie på Bjerreborg Strand syd for Hvide Sande. Han svømmede længere ud end resten af familien, og pludselig kunne familien se, at han ikke længere svømmede.

– Han har formentlig fået et ildebefindende, siger vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Allan Riis til TV Midtvest.

Det lykkedes for et familiemedlem at få manden bjærget, men mandens liv stod ikke til at redde, selv om redningstjenesten var på stedet, da manden blev bragt ind på stranden.

– Redningsberedskabet og JSCC (Joint Rescue and Coordination Center, der tager sig af nødsituationer på havet red.) har været hurtigt på stedet og virkelig gjort et godt stykke arbejde til trods for den ulykkelige udgang, siger Allan Riis til TV MIDTVEST.

Få minutter senere var den gal igen, denne gang i Vedersø Klit, hvor en dansk 51-årig kvinde og hendes 10-årige søn var kommet for langt ud, men til deres held svømmede et familiemedlem ud for at bjærge dem, og de kom sikkert i land.

Kvinden måtte dog en tur forbi hospitalet i Gødstrup til et tjek, da hun sandsynligvis havde slugt noget vand.

Powered by Labrador CMS