Noenco bliver en del af Hydrogen Valley

Erik Mortensen fra NOENCO (t.v.), Jesper Rulffs fra Skagen Havn, Peter Enevoldsen fra Aarhus Universitet og Mikal Nielsen fra Skagen Havn. Arkivfoto NOENCO
Erik Mortensen fra NOENCO (t.v.), Jesper Rulffs fra Skagen Havn, Peter Enevoldsen fra Aarhus Universitet og Mikal Nielsen fra Skagen Havn. Arkivfoto NOENCO

Rådgivningsvirksomheden Noenco åbner et kontor i Hobro for at komme tæt på brint-teknologien i Hydrogen Valley. Det pålyser de på facebook.

Publisert

Noenco har specialiseret sig i rådgivning om energioptimering inden for søfart og industri. Det er brancher, der typisk har et stort energiforbrug og tilsvarende potentialer for optimering og effektivisering. Kunderne er primært i Danmark og Norge, og Noenco har siden etableringen i 2017 opnået en position som en af branchens førende rådgivere.

Ved at etablere en afdeling i Hobro får Noenco yderligere adgang til en af fremtidens helt store teknologier inden for grøn energiproduktion, nemlig ”power-to-X”, hvor det blandt andet handler om symbioser af vindkraft, brint-teknologi og høst af CO2.

”Den viden om power-to-X teknologier, som vi får adgang til gennem Hydrogen Valley, kombineret med vores ekspertise inden for energioptimering i skibe og industrianlæg, giver os mulighed for at præsentere vores kunder for helt nye løsninger til miljørigtig, klimavenlig og økonomisk produktion,” siger energirådgiver og partner i Noenco, Erik Mortensen.

I 2020 resulterede Noencos kundeprojekter i en samlet CO2-reduktion på 40.000 tons – en 30 procent fremgang fra året før.

”Vi har sparet atmosfæren for 40.000 tons CO2 og vi har dermed sparet vores kunder for 17.700 kubikmeter olie, hvilket kan aflæses direkte på virksomhedernes bundlinjer.  Vi glæder os til at være en del af ”idéernes holdeplads” i Hydrogen Valley og til at omdanne idéerne til endnu større værdiskabelse i de mange virksomheder, vi rådgiver,” siger Erik Mortensen.

Powered by Labrador CMS