Besøg miljøskibet Sif på klimafolkemødet i Middelfart

Miljøskibet Sif har lagt til kaj ved Middelfart Havn. Foto: Miljøstyrelsen
Miljøskibet Sif har lagt til kaj ved Middelfart Havn.

I denne weekend kan du få et unikt indblik i, hvordan man indsamler viden om det marine havmiljø. Miljøskibet Sif har nemlig lagt til kaj og byder velkommen fredag fra 16-19 og lørdag fra 10-15.

Publisert Sist oppdatert

Havovervågningsskibet Sif spiller en vigtig rolle i at indsamle data, som blandt andet fortæller om klimaforandringer, og hvordan temperaturstigninger påvirker havet.

”Miljøstyrelsens overvågning er en vigtig brik, når forskerne skal bruge viden om, hvordan klimaændringer påvirker det levende, marine miljø. Stigende havtemperaturer giver øget iltsvind og stresser generelt livet i havet,” siger kontorchef Harley Bundgaard Madsen fra Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen holder åbent skib i Middelfart fredag klokken 16.00 til 19.00 og lørdag klokken 10.00 til 15.00. Her kan du høre hvordan og hvorfor overvågningen udføres.

Varmere klima får havtemperaturen til at stige, og det påvirker det marine økosystems fisk, vandplanter, bunddyr og alger.

Miljøstyrelsen overvåger blandt andet temperatur, iltsvind, ålegræs og næringsstoffer i havet.

Global opvarmning vil også få havtemperaturerne til at stige, og jo varmere vandet er, jo mindre ilt kan det indeholde. Samtidig øger temperaturstigningen omsætningen af de døde alger på havbunden. Det er den proces, der opbruger havets ilt, så der opstår iltsvind.

Powered by Labrador CMS